Belföld

Hiányosság miatt új aszfalt – közeleg az átadás

Hiányosságot talált a műszaki ellenőr Vásárhelyen a Hóvirág utcán, ezért a kivitelezővel azt pénteken újraaszfaltoztatta, közben az általunk is felvetett csattogó csatornafedelek problémája is megoldódott. Éppen időben, mivel a jövő héten sort kerítenek a műszaki átadásra.

Kicserélték azokat a csatornafedeleket a Hóvirág utcán, melyekkel kapcsolatban szerkesztőségünk több lakossági bejelentést is kapott. Ugyancsak ezen az utcán végeztek pénteken javító munkálatokat, mivel a műszaki ellenőr mérése hullámokat, hibákat mutatott az utca egyes szakaszain. A kivitelezőt ennek javítására utasították, így az felmarta, majd még a pénteki napon újraaszfaltozza ezeket a szakaszokat.

Mint a nyáron többször is beszámoltunk róla, három utca újult meg Vásárhelyen. A beruházás során a Kertvárosban a Hóvirág utca, a Hódtó városrészben a Hódtó utca valamint a belvárosban az Erzsébet Kórház tömbjébe torkolló Madách Imre utca útburkolat-felújítási, megerősítési munkálatait végezték el. Ez összesen több mint 1600 méter új útburkolatot jelent.

A Hódtó utcában az autóbusz-megállóhely és a szervizút csomópont közötti szakaszon a hiányzó járda szakasz kiépítése és a Hóvirág utcában az iskolák között meglévő járdalapos gyalogút felújítása is megtörtént – foglalta össze a munkálatokat kérdésünkre Szilágyi Tamás, a városfejlesztési csoport főtanácsosa.

A beruházás 250 millió forintos összköltségéből 25-öt a város, a többit a pályázat fedezte. Az utolsó simítások után a műszaki átadásra jövő héten, még augusztus hónapban sor kerül, tudta meg a Vásárhely24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik