Belföld

Programok hétvégére a Velencei-tó körül

velencei-tó (tóúszás, )
velencei-tó (tóúszás, )

Augusztus 24-én kerékpáros betűvadászat lesz a Velencei-tó körül. A feladat igen egyszerű: az útvonal mentén, egyes állomásokon szavakat találunk majd, amelyeket összegyűjtve Gárdonyi regények címeit kapjuk majd meg. A rajtra Agárdon, a Parkerdőben kerül sor. Összesen hat állomás lesz, amely alatt körbejárhatjuk Velencét, Pákozdot és Agárdot. A túra teljesítői oklevelet kapnak, a rejtvény megfejtői között pedig Gárdonyi-regényeket sorsolnak ki.

Ugyanezen a napon, Vereben főző-, sütő-, sütemény- és lekvárversenyt rendeznek. A süteményeket otthon kell elkészíteni, és egy tányérra kitéve a recepttel együtt be kell mutatni délelőtt 10 és 14 óra között a helyi iskola kijelölt termében. A zsűri szín, illat, íz, külső megjelenés és eredetiség alapján értékel. Nevezni a helyszínen, a Kastélyparkban lehet szombat délelőtt. A nyertesek jutalomban részesülnek.

Szintén Vereben, ugyanezen a napon lesz a XIX. Falunap és Elszármazottak VI. Találkozója, továbbá a XXI. Szüreti napok. Rengeteg programmal várják az érdeklődőket délelőtt 11-től egészen késő estig. Mazsorett csoportok, labdazsonglőrök, néptáncegyüttesek szórakoztatják majd a megjelenteket, de lesz utcabál és tombola is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik