Belföld

Széles nekiment a Mercedesnek, Orbánban bízik

széles gábor (széles gábor, )
széles gábor (széles gábor, )

Széles Gábor megmagyarázta, miért osztotta meg Facebook-oldalán „A magyar buszgyártást is sikerült tönkretenni!” című cikket.

Az ismert nagyvállalkozó nem azért tette fel az igen kritikus írást, mert minden részletével egyetért, hanem azért, hogy Magyarországon ne csak a Mercedes buszaival lehessen tendert nyerni.

A szakma ugyanis hiába ismeri el régóta az Ikarus kiváló paramétereit, ha a tendert úgy írják ki, hogy azt csak a Mercedes nyerheti. Ez vagy részrehajlást, vagy szakmai felkészületlenséget feltételez – írta Széles Gábor.

Számára döbbenetes volt, hogy „annak idején /kb, fél éve/ a BKV vonaltenderén a Videoton is csak úgy tudott nyerni, hogy Ikarus buszok helyett Mercédesz buszokkal kellett, hogy induljon”.

Egyszer-egyszer még elviseli ezt a fájdalmat, de sorozatban már nem. Széles Gábor ezért reméli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kivizsgáltatja az okokat, hiszen ez szerinte legalább annyira furcsa, mintha az állam nem az elfogadható minőségű és árú Skodákat venné tömegével, hanem Mercedeseket.

Egy másik bejegyzésében Széles Gábor egyébként azt is elárulta, hogy új buszaik “ingyen és próbajáratokon” a BKV-nál vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik