Belföld

Még külön az MSZP-Együtt-PM

Szigetvari-Viktor(5)(210x140)(1).jpg (szigetvári viktor)
Szigetvari-Viktor(5)(210x140)(1).jpg (szigetvári viktor)

A 106 választókerület lehetséges jelöltjeiről egyeztettek.

Mind a 106 egyéni választókerület lehetséges jelöltjeiről szó volt, de megállapodás még nem született az MSZP és az Együtt-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség pénteki egyeztetésén. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke az MTI-nek azt mondta: a felek korábban megosztották egymással névsoraikat,  most végigmentek körzetenként, tisztázták, miért tartják alkalmasnak saját jelöltjüket, és értékelték az adott választókerület politikai viszonyait, az ellenzék esélyeit. A jelölt személyéről még egyik körzetben sem állapodtak meg.

A választókerületi jelöltekről tárgyaló négytagú munkacsoportban az Együtt-PM-et Szigetvári Viktor mellett Karácsony Gergely, az MSZP-t pedig Molnár Zsolt budapesti elnök és Tóbiás József frakcióvezető-helyettes képviseli.

Ez az első egyeztetés volt, a tárgyalások a következő két-három hétben folytatódnak. A cél, hogy augusztus végéig előkészítsék azt a megállapodást, amelyet Mesterházy Attila és Bajnai Gordon részvételével a pártvezetők köthetnek meg. A részletekről csak az egyezség után számolnak be a sajtónak. Szigetvári Viktor közölte: a megállapodás tartalma attól is függ majd, hogy közös listát állítanak-e a felek vagy csak az egyéni jelöltállítást koordinálják.

Scheiring: széles ellenzéki együttműködést kell létrehozni

A jelenlegi kormány leváltásához gyökeres politikai fordulat szükséges, ezért széles ellenzéki együttműködést kell létrehozni – közölte Scheiring Gábor. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja a választási szövetség által szervezett országjáró körút nyíregyházi állomásán arról beszélt, az ellenzéknek nemcsak a kormányváltásra kell készülnie, hanem az ország megújítása és talpra állítása is fontos feladata lesz.

A tárgyalások elvezetnek egy olyan ellenzéki együttműködéshez, amely képes a kormány leváltására 2014-ben, az Együtt-PM küldetése egy olyan korszakváltásra kész ellenzék létrehozása lesz, amely méltó kihívója lesz Orbán Viktornak – mondta a független képviselő. Szerinte az emberek többsége átlát a “kormányzati propagandán”, egyre többen élnek mélyszegénységben, a létminimumon élők száma 300 ezerrel nőtt az elmúlt három év alatt.

Az ellenzéki politikus aggasztónak nevezte a gyermekszegénység növekedését, közlése szerint minden második magyar gyerek szegénységben él. A kormány ezzel szemben sikerként próbálja meg eladni teljesítményét, így a foglalkoztatottak számának bővülését is, de az egyetlen pozitívumot csupán a közfoglalkoztatottak számának emelkedése jelenti. A statisztikák jól mutatják, mennyire átlátszó a kormány sikerpropagandája, miközben egyedül a “fideszes oligarchák és haverok világa” teljesít jobban – fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik