Belföld

Több mint másfél száz határsértő Csongrád megyében

Tizenkét országból érkeztek a migránsok, és egy körözött autó is kézre került.

A százhatvan határsértő mellett körözött autót és személyt is elfogtak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az elmúlt 24 órában.

Huszonnyolc csoportban összesen 160 illegális migránst állítottak elő a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrséggel együttműködve Csongrád megye déli részén az elmúlt 24 órában. A határsértők tizenkettő országból érkeztek, többségük menekültstátus iránti kérelmet nyújtott be. A legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el az egyenruhások. Ott összesen negyvenegy pakisztáni, szenegáli, bangladesi, nigériai és marokkói állampolgár próbálkozott illegálisan hazánkba jutni.

Elfogtak a rendőrök a Röszkei Autópálya-határátkelőhelyen egy török férfit is 2013. július 12-én. Ellene a német hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot jogellenes bevándorlás miatt. További sorsáról a Fővárosi Bíróság dönt.

Nem sokkal később egy dán rendszámú személygépkocsival jelentkezett kilépésre az országból egy szerbiai állampolgár. Az általa vezetett Toyotát a dán hatóságok körözték lopás gyanúja miatt. A rendőrök a járművet lefoglalták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik