Belföld

Átszervezik az egyetem gyerekgyógyászati intézményeit

Jelentős átszervezés zajlik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központjában. A párhuzamos ellátásokat igyekeznek megszüntetni és az egységeket a megfelelő szakmai irányítás alá vonni.

Bereczki Csaba, aki az elmúlt négy hónapban intézetvezető-helyettesi feladatokat látott el Katona Márta megbízott intézetvezető oldalán, és júliustól irányítja majd az intézményt, a tájékoztatón elmondta, hogy az ellátást eddig három helyszínen végezték, a klinika A-épületében a Korányi fasoron, a B-épületben a Temesvári körúton és a C-épületben a Boldogasszony sugárúton.

Az átszervezés célja az, hogy a magas színvonalú betegellátás fenntartása mellett az átalakulással megtakarítást lehessen elérni, ne kelljen bezárni egy intézményt sem, és ne kelljen senkit elbocsátani.

Először a párhuzamosan folyó betegellátást szüntetik meg, majd megpróbálják a három telephelyen belül a betegeket úgy átcsoportosítani, hogy az a rezsiköltség szempontjából a leggazdaságosabb legyen. Az új vezetőség szerint szakmailag indokolt volt, hogy a gyermekszemészeti ellátás az SZTE Szemészeti Klinikájához került, a gyermek fül-orr-gégészeti fekvőbeteg ellátás pedig az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájához. A járóbeteg-ellátás részben a régi helyen, a B-épületben, részben pedig az A-épületben zajlik majd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik