Belföld

Tűzoltónak öltözött, a polgármester számlájára piált

Tűzoltósági zubbonyt és zseblámpát lopott Dunaszentpálon egy 37 éves férfi, majd az alpolgármester kontójára a helyi panzióban iszogatott. Később felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, ahonnan a járőrök hétfőn délelőtt leszállították.

Az öttevényi körzeti megbízotthoz fordult segítségért Dunaszentpál polgármestere azzal, hogy az árvízi védekezés során egy ismeretlen, tűzoltósági kabátot viselő férfi nyitott számlát alpolgármesterük nevére a helyi panzióban. Két sör és két fröccs elfogyasztása után felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, amelyről a járőrök – a bejelentést követő tíz perc elteltével – a Galántai úton szállították le.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves fertődi férfi egy, a dunaszentpáli árvízi védekezésen több napja dolgozó tűzoltó kabátját lopta el, magára öltve azt. Ezt követően a polgármesteri hivatal elől elvett egy akkumulátoros zseblámpát, majd betért a helyi panzióba. Az alpolgármester nevére italt rendelt, majd fizetés nélkül távozott. Csomagját megőrzésre a panzióban hagyta, majd felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra.

A járőrök a Galántai úton szállították le férfit a helyközi járatról, majd előállították a Győri Rendőrkapitányságra. Kihallgatása során elmondta, hogy az árvízi védekezésnél használt tűzoltókabátot és lámpát ő lopta el. A csomagjából polgárőrmellény is előkerült, amelyről a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy azt korábban lopta el.

A rendőrség B. Istvánt őrizetbe vette, ellene közveszély helyszínén elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Győri Rendőrkapitányság kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Árvízi tolvajokat fogtak a tatai rendőrök is. Egy 20 és 16 éves fiút kaptak el, azzal gyanúsítják őket, hogy múlt szerdán elloptak egy aggregátort a Dunaalmás és Almásfüzitő közötti nyúlgát mellől. Kilenc liter benzint is zsákmányoltak. Valószínűleg sokat fognak fizetni ezért. Tavasz óta súlyosabb büntetés jár azoknak, akik vészhelyzetben lopnak. Két nőt nemrég 4 hónap börtönre ítéltek pár homokzsák ellopása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik