Belföld

Kisdiákokkal énekeltetnék a barackfás dalt

Balatoni Monika államtitkár azt szeretné, ha videókat is készítenének az iskolákban a nagy közös éneklésről.

Elcsípett egy levelet a 444, amelyben arra kéri Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára az igazgatókat és tanárokat, hogy június 4-én énekeltessék el a diákokkal az Összetartozás Dalát.

“Minden korosztály képviselőjét bátorítjuk arra, hogy június 4-én 18 órakor énekelje velünk az Összetartozás Dalát a Kárpát-medence népei közös történelmének, kultúrájának, hagyományainak és jövőjének, vagyis összetartozásának kifejezésére” – írja az államtitkár.

A minisztérium egyben arra is ösztönzi az intézményvezetőket, hogy erről videót készítsenek, majd töltsék fel egy népszerű videó-megosztó portálra.

“A legjobb minőségű, legkifejezőbb kisfilmekből nyilvános összeállítás készül” – derül ki a levélből, amely segítséget is ad: kiderül például belőle, hogy a gyerekek honnan tölthetik le a kottát.

E levél után úgy döntöttünk, hogy a héten lottót tölt ki a komplett szerkesztőség. Az ok: mi már több, mint egy hete megmondtuk, hogy ez lesz.. Drukkoljatok, hogy az ötös is ilyen könnyedén összejöjjön!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik