Belföld

Méhével együtt vették ki a babáját

Mutet(210x140)(1).jpg (műtét)
Mutet(210x140)(1).jpg (műtét)

Ritka műtéti bravúrt hajtottak végre Kecskeméten.

A baba esetét a kórházban mindenki csodaként emlegeti. A Blikk szerint édesanyjánál pár hete méhnyakrákot diagnosztizáltak, ezért a múlt pénteken a terhesség 33 hetében segítették világra József Eriket. Másfél kiló sem volt születésekor, így még inkubátorban fekszik.

Az anyuka tegnap hagyhatta el az intenzív osztályt, de még nem olyan erős, hogy meglátogathassa a kisfiát, így az apuka mindennap bemegy hozzá, és képeket készít neki.

dr. Temesváry Béla, a Kecskeméti Megyei Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa a lapnak elmesélte, hogy az édesanyának márciusban volt egy méhszájműtéte, ahol szövettani vizsgálat igazolta a rosszindulatú daganatot. Az ilyen esetekben általában ki kell várni azt az időpontot, amikor a megszületendő gyerek már jó esélyekkel vághat neki az életnek, de figyelni kell az anya állapotára is, hogy ne forduljon válságosra a rák miatt. Az asszony eseté­ben ez a végtelenül hosszúnak tűnő idő másfél hónap volt. Bár későbbre terveztük a császármetszést, múlt hét csütörtökön drasztikusan romlani kezdett a magzat állapota, így nem lehetett tovább várni. Nyilvánvaló volt, hogy a császármetszéssel el kell távolítani a hölgy méhét is – magyarázta az orvos.

Az orvosoknak gyorsan kellett cselekedniük. Fél napjuk volt, hogy külön műtőt, labort, donorvért biztosítsanak. Péntek reggel 8-tól délután 2-ig több tucat orvos dolgozott azért, hogy a kicsi és az anya életét is megmentsék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik