Belföld

Bringacasting a Leányvásárra

Míg szombaton délelőtt sokan ballagásra mentek, mások kedvenc kerékpárjuknak álmodtak karriert a világot jelentő deszkákon, a Szegedi Szabadtérin.

Az idei Szegedi Szabadtéri első előadása a Leányvásár lesz. A darab azért is különleges, mert a rendező, Gothár Péter az operettben mintegy 30 biciklistát szerepeltet.  Szombaton délelőtt ezért castingot tartottak az érdeklődő drótszamarak és tulajdonosaik számára.

A program a REÖK előtt regisztrációval kezdődött, majd a jelentkezők és a zsűri a darab zászlója alatt átkerekeztek a szokatlan casting színhelyére,a Dóm térre. Itt Nagy Ervin, a darab főszereplője és Juronics Tamás koreográfus válogatott a mintegy 30 bicikli közül. A tulajdonosok a rajtszámot és becenevet kapott kerékpárjukkal sorban felvonultak, bemutatkoztak, és válaszoltak a szépségveresenyeken szokásos kérdésekre is.

A nyertesek között volt többszázezer forint értékű gép, és olyan is, amit tulajdonosa kockázat nélkül az utcán hagyhatott lezáratlanul. A 30-as keret nagy részét végül sikerült kiválasztani: a szombati kínálatból egészen pontosan 19, valamilyen szempontból “leg” bringát láthat a közönség a nyitóelőadáson, július 5-én este.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik