Belföld

Ágykampány Kövér-módra

kover-laszlo(210x140)(2).jpg (kövér lászló, )
kover-laszlo(210x140)(2).jpg (kövér lászló, )

Európa sorsa a születendő gyermekeken, nem az árfolyamokon múlik – mondta a házelnök.

Az Országgyűlés elnöke szerint Európa sorsa az esetleges közhiedelemmel ellentétben nem a tőzsdei árfolyamokon múlik, hanem azon, hogy az európai nők és férfiak vállalják-e megszületendő gyermekeiket, a megszületett gyermekek pedig milyen családi és nemzeti közösségekben nőnek fel, milyen közösségi értékrendet sajátítanak el.

Kövér László ezt a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének rendezvényén mondta pénteken a Parlamentben. Az Országgyűlés elnöke kiemelte: vannak olyan európaiak, akik a családot és a vele együtt a nemzetet és a vallást a múlt részének tekintik. Ugyanakkor vannak olyan európaiak – „velünk együtt” –, akiknek a család, a vallás és a nemzet változatlanul a jövő záloga – fűzte hozzá.

Kövér László szerint ennek az értékvitának a kimenetele nemzedékek életét, végső soron Európa sorsát is befolyásolhatja. A házelnök kitért arra, hogy a család egészségügyi-lelki védőpajzs, sokkal egészségesebbek és várhatóan tovább élnek azok a férfiak és nők, akik családban élnek, mint azok, akik egyedül. Ha családokról beszélünk, „százmilliárdokat mozgató nemzetgazdasági ágazatról, az adófizetők újratermeléséről”, az inaktívak, a gyermekek és nyugdíjasok szociális jólétéről van szó – közölte Kövér László.

Ma a megmaradás ugyanakkor sokkal többet jelent szociális és gazdasági problémák megoldásánál, a családban átadott értékek, az anyanyelv, a hagyományok, az összetartozás gyakorlati megélése teszi igazán alkalmassá a közösségi életben való részvételre az embereket – mutatott rá. Véleménye szerint ezért egyebek mellett a családok a demokrácia alapvető iskolái is.

A házelnök a gyarapodást nevezte a Kárpát-medencei magyar közösségek legfőbb jövőbeni feladatának a minap a horvátországi Pélmonostoron (Beli Manastir) is. Az Országgyűlés elnöke a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) megalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen úgy fogalmazott: le kell győzni magunkban a kétkedést, a kishitűséget, vállalni kell a megszületendő életeket és a szüleink által ránk hagyományozott legnagyobb kincsünket, a magyar nyelvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik