Belföld

Adományokat oszt a vízkárosultaknak a Katolikus Karitasz

Ruhaneműket, élelmiszereket, vetőmagot kapnak az ár- és belvíz sújtottak.

A hetek óta tartó ár- és belvízi helyzet továbbra is állandó készültséget igényel a Katolikus Karitásztól – értesítette a Szeged24-et a szervezet sajtóreferense. Bár a folyók több helyen apadni kezdtek, a belvíz okozta problémák továbbra is aggodalomra adnak okot.

Csapó Viktória beszámolója szerint az ár- és belvíz által érintett területek közelében lévő Karitász raktárakban több millió forint értékben készítettek elő matracokat, takarókat, meleg ruhákat és tartósélelmiszer-csomagokat, hogy szükség esetén a lehető leghamarabb juttassák el a rászorulóknak.

A Karitász egyházmegyei szervezetei továbbra is készenlétben állnak. Országos központjuk katasztrófa különítménye és önkénteseink szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat.

Az ár elmúltával és a belvízi helyzet javulását követően a Karitász továbbra is segíti a károsultakat. Mintegy 1000 vetőmag csomagot állítottak össze, amelyek nagy részével az érintett családokat szeretnék támogatni.

A szervezet azt is kéri, aki támogatni akarja munkájukat az hívja az 1356-os adományvonalukat. Aki megteszi, az hívásonként 500 forinttal segíti a rászorulókat.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik