Belföld

Új járműveket vásárolt a GYSEV CARGO

Ötven vasúti teherkocsival bővíti járműparkját a zöld-sárga vasúttársaság. A beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban egyre több megrendelést kapott a cég.

Az Eaos típusú teherkocsik elsősorban olyan ömlesztett áru szállítására alkalmasak, mint a szén, a vasérc, a koksz a farönk, vagy az ömlesztett színesfém. A GYSEV CARGO Zrt. a – tendergyőztes – szlovákiai Loko Trans dubnicai műhelyétől rendelte meg a járműveket. A kocsik alvázát felújították, és új kocsiszekrénnyel, valamint kerekekkel szerelték fel a műhely szakemberei, így most 100 km/órás szállítási sebességre alkalmasak.

A kocsik vásárlására azért volt szükség, mert az elmúlt években egyre több ömlesztett áru szállítását rendelték meg a vasúttársaságtól. A saját tulajdonú kocsipark fejlesztésének köszönhetően pedig jelentősen csökken a más vasúttársaságoktól kölcsönzött kocsik mennyisége. Az új kocsik elsősorban Ausztria, Olaszország és Románia irányába fognak közlekedni. A beruházás költsége mintegy 600 millió forint.

„Hosszú távon mindenképpen kifizetődő számunkra, ha saját teherkocsikkal szállítunk, és nem kell fizetni a járművek használatáért” – mondta Skála János, a GYSEV CARGO Zrt. áprilistól megválasztott vezérigazgatója. „Cégünk évek óta hatékonyan és eredményesen gazdálkodik, ennek köszönhető, hogy most lehetőség van a járműpark jelentős bővítésére. Ez az első alkalom a GYSEV CARGO Zrt. életében, hogy saját logónkkal ellátott vasúti kocsikkal járunk, így pedig Európa-szerte ismertebbé tehetjük a cég logóját és ezzel magát a vállalatot is” – tette hozzá a vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik