Belföld

Pert nyert a Blikk a miskolci polgármester ellen

Nem volt kacsa a Kriza Ákos otthona előtti útfelújítás.

A fideszes politikus azért perelte be a Blikket, mert az megírta, hogy nemcsak Zsiga Marcell alpolgármester újonnan vett házánál, hanem az ő utcája is új aszfaltot kapott. Kriza állítja, az ő otthonánál nem volt útfelújítás polgármestersége idején, szerinte a lap valótlan tényeket állított, illetve valós tényeket hamis színben tüntetett fel. építési szerződésekkel és műholdfelvételekkel bizonygatta igazát, ám kiderült, hogy a szerződésekhez csatolt térképvázlatokat utóbb módosították, hogy azok megfeleljenek a politikus állításainak.

A bíróság végül azt állapította meg elsőfokú ítéletében, hogy „a tényeket valósághűen közölte az újság, azokból hamis következtetésekre jutni nem lehet. Ennek során nem az érintett személy egyéni érzékenysége a mérvadó, hanem az átlagolvasó értelmezése” – adta hírül a Blikk.

A Blikk először arról írt, hogy Zsiga Marcell alpolgármester háza előtt 7 millió forintért újították fel az utat, pár héttel odaköltözése után. Ezután olvasók jelezték a lapnak, hogy Kriza Ákos polgármester utcájában is aszfaltoztak 2012 nyarán. A lap munkatársai saját szemükkel is meggyőződtek erről, a politikus azonban azt mondta: az útfelújítás 2010-ben volt, az előző, szocialista vezetés idején. A helyi Fidesz is háborgott a híresztelés miatt annak idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik