Belföld

LMP: Matolcsynak azt a problémát kellene megoldania, amit ő maga okozott

Vágó Gábor, parlament (Vágó Gábor)
Vágó Gábor, parlament (Vágó Gábor)

Az LMP szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek jegybankelnökként abból a gödörből kellene megtalálnia a kivezető utat, amit ő maga ásott.

Vágó Gábor LMP-s politikus, független országgyűlési képviselő Matolcsy György és Varga Mihály bizottsági meghallgatása előtt újságíróknak úgy fogalmazott: nem volt váratlan a kormányfő bejelentése, de “várhatóak váratlan bejelentések az új MNB-elnöktől”.

Hangsúlyozta: a magyar gazdaságnak kiszámíthatóságra van szüksége, de Matolcsy György eddigi nemzetgazdasági miniszteri ténykedése nem a kiszámíthatóságot hozza el. Szerinte Matolcsy Györgynek jegybankelnökként ugyanabból a problémából kellene kivezetnie az országot, amit nemzetgazdasági miniszterként ő maga okozott.


Fotó: Neményi Márton

Vágó Gábor szerint Matolcsy György “kinevezésének egyetlen pozitívuma lehet”, hogy a nemzetgazdasági minisztérium, vagyis a fiskális politika tevékenykedése megváltozik. Az LMP azt várja Varga Mihálytól, hogy gazdasági miniszterként szakítson az egyik napról a másikra ténykedő unortodox gazdaságpolitikával. Az ellenzéki párt szerint ha Matolcsy György az MNB élén is ugyanazt folytatja, mint amit eddig a gazdasági tárca élén tett, akkor az az ország kiszámíthatatlanságát és a forint kilengéseit hozza majd maga után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik