Belföld

Pénteken Szegeden is temetik az oktatást

Budapest mellett Szegeden is tüntet a Középiskolai Hálózat az oktatási reformok és a felvételivel kapcsolatos bizonytalanságok ellen. A résztvevőket fekete ruhában várják a demonstrációra.

A “Temetjük a közoktatást” című rendezvényt Szegeden és Budapesten is megtartja a Középiskolai Hálózat pénteken 5 órától.

A diákok követelései nem teljesültek. A kormány nem képes kompromisszumokra se a köz-, se a felsőoktatást érintő reformok ügyében, ráadásul jogsértő módon akarja bebetonozni rossz változtatásait az ország Alaptörvényébe. Az iskolák államosítását körülvevő zűrzavar egyre csak növekszik. Egyes intézményekben az önnön jogaikért kiálló diákokat párthű tanáraik fenyegetik, alázzák nap mint nap – írja Facebookon olvasható felhívásában a Középiskolai Hálózat.

A végzős gimnazisták egyre kilátástalanabbul rohannak a március 1-jei felsőoktatási jelentkezési határidő felé – olvasható a felhívásban.

A tüntetőket fekete ruhában várják a rendezvényre. Arra kérnek mindenkit a szervezők, hogy hozzanak magukkal egy tárgyat, amely számukra az oktatást jelképezi.

 

A megmozdulás részletes programja:

17:00-17:15 Gyülekező a Móra Ferenc Múzeum előtti téren

17:15-17:50 Beszédek

17:50-18:30 Kellemes “séta” a Kormányhivatal elé

Az útvonal

18:30-19:00 Eltemetjük a Közoktatást! A kihelyezett Közoktatás Sírjába
beletehetitek azt a tárgyat, ami számotokra az oktatást jelentette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik