Belföld

Régi fotók Szegedről: korabeli képekkel emlékezne az áramszolgáltató

Korabeli fotókat vár a több mint száz esztendős EDF-DÉMÁSZ, amely az ügyfelekkel közösen ünnepelné jubileumát.

2013-ban immár kétszeres jubileumhoz érkezett a megyei áramszolgáltató. 130 éve, 1883-ban épült az EDF DÉMÁSZ mai szegedi Klauzál téri főépülete, amelyikben 10 éve, 2003 óta EDF Galéria néven népszerű kiállítótermet működtet a társaságcsoport – értesítette a Szeged24-et a cég sajtóosztálya.

“Ez a két jelentős évforduló indított bennünket arra, hogy tegyünk egy utazást a múltba, és Önökkel együtt megnézhessük, milyen is volt a hajdani Európa Szálló, a mai Klauzál tér. 9. szám alatti épület. Péter László A szerette város című könyvében megjelent írásából tudjuk, hogy a korabeli Európa Szállóban a szegedi társadalom minden rendű és rangú rétege megfordult, kerek márványasztaloknál ültek a szegedi művészek, írók, festők és zenészek, homokit szolgáltak fel a pincérek, a kassza tündére pedig velencei tükör alatt virrasztott. Egykor itt biliárdpartik, kapucínerek, folyóiratok, korsó sörök és parázs vitatkozások folytak!

Sajnos azok a fotók, amelyek mindezt bemutathatnák, nem állnak rendelkezésünkre. Ezért idei jubileumi Emlékprogramunk összeállításához a múlt történéseiről beszámoló korabeli fotók fellelésében az Önök segítségére számítunk. Kérjük, amennyiben van a birtokukban vagy ismeretségi körükben a korabeli Európa Szállót, különösen annak belső udvari Kávéházát ábrázoló fotó, jelezzék számunkra az EDF Galéria, Szeged, Klauzál tér 9. vagy emailben a riporter@edf.hu címen” – írják szerkesztőségünhöz eljutatott közleményükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik