Belföld

1529 parkolóhely lett fizetős Budán

parkoloora(210x140)(1).jpg (parkolás, )
parkoloora(210x140)(1).jpg (parkolás, )

A Margit körút és a Szépvölgyi út közötti terület bevonásával bővült a II. kerületi parkolóövezet.

A városrész polgármestere, Láng Zsolt (Fidesz–KNDNP) szerint a fizetőövezetek működtetése elsősorban az ott élők érdekeit szolgálja, s kizárólag a jól szervezett, ellenőrzött és minden pontján átlátható rendszer biztosítja a helyiek kényelmét, a rendezett városképet és a visszaélés teljes kizárását.

Mint mondta, a Margit hídtól a Kolosy térig tartó kerületrészben élőknek eddig sem volt könnyű elviselni, hogy sok, az agglomerációból érkező autós P+R parkolónak használta a lakóházak előtti közterületet. Ez a helyzet csak súlyosbodni fog, amikor a III. kerület is bevezeti a fizetőparkolást a Kolosy tértől kezdődő óbudai részeken. A parkolási zónák bővítése a helyben lakók számára jelentős előnnyel jár: az eddigieknél biztosabban és nagyobb számban találnak majd parkolóhelyet a lakásuk közelében.

A kerületvezető elmondta: az új zónában 1529 parkolóhelyet alakítottak ki, és 63 automatát szereltek fel a területen, így szinte mindenhol legfeljebb 70-80 méteren belül található egy készülék. Ahogyan a kerület többi fizetőövezetében, itt is kiegyenlíthető a díj mobiltelefonról küldött sms-sel, illetve lakossági parkolókártyáról.

Ezen a héten az új övezetben még nem büntetnek, csupán figyelmeztetnek a II. kerületi parkolóőrök.

Láng Zsolt szólt arról is, hogy a kerület 2011 márciusától felügyeli a területét érintő fizetőparkolást, minden elemét az önkormányzat tartja kézben, az automaták kihelyezésétől a parkolóőrök alkalmazásáig. Megjegyezte: a tapasztalatok azt mutatják, a rendszer a II. kerületben kialakított módon működtethető a leghatékonyabban és leggazdaságosabban, és kizárt a visszaélés lehetősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik