Belföld

Hiába etette Varga az IMF-et

varga mihály IMF (varga mihály IMF)
varga mihály IMF (varga mihály IMF)

Finom magyar borok, virtuóz cigányzenészek, százezer forint feletti számla – így vendégelte meg a a tárca nélküli miniszter közpénzből az IMF-küldöttséget.

Bár a tárgyalóasztalnál nem sikerült meggyőzni a Nemzetközi Valutaalap küldöttségét a kormány által kért készenléti hitelről, a vacsoraasztalnál láthatóan teljes volt az összhang az IMF és a magyar fél között – írja a Blikk, utalva az IMF-tárgyalásért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalára kitett képekre.

A fülbemászó cigányzenétől még a mindig zord görög tárgyalásvezető, Thanos Arvanitis is dalra fakadt, Iryna Ivaschenko budapesti irodavezetőt pedig a miniszter egyik kollégája hívta táncba.

Vargáéknak nem ez volt az első közös vacsorájuk: júliusban a Citadellán látták vendégül az IMF-küldöttséget. Akkor Varga Mihály állta a cechet, most viszont közpénzből mulatoztak: a vacsora költségeit a tárca protokollkeretéből fedezték. A kifizetett számla végösszegét nem árulta el a minisztérium, a bulvárlap számításai szerint azonban jóval százezer forint felett ért véget az este.

A kormányfő szerdán azt mondta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemet mondott a rugalmas hitelkeretre előterjesztett magyar igényre. Orbán Viktor immár sokadszor közölte, hogy Magyarországnak nem kell az IMF pénze, mert a piacról kívánja finanszírozni magát. Az IMF azonban mindenképpen kölcsönt akart folyósítani, és nem hajlandó arra, hogy rugalmas hitelkeretet biztosítson Magyarországnak. A megállapodás esélye ezért csökken – állapította meg a kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik