Belföld

Ókovácsé maradt az Opera

ókovács szilveszter (ókovács szilveszter)
ókovács szilveszter (ókovács szilveszter)

Ókovács Szilvesztert, a Hír Tv volt riporterét, korábbi megbízott igazgatóját nevezte ki az Opera főigazgatójává Balog Zoltán. A Néprajzi Múzeumot Kemecsi Lajos vezetheti.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Állami Operaház főigazgatójává Ókovács Szilvesztert, a Néprajzi Múzeum főigazgatójává Kemecsi Lajost nevezte ki. Mindkét kinevezés öt évre szól.

Ókovács Szilveszter 1992-ben végzett a győri zeneművészeti főiskolán mint magánénektanár és kamaraművész, majd 1997-ben a budapesti Zeneakadémián vette át operaénekes, énekművész és magánének-művésztanár diplomáját. 1996-tól a Budapesti Kamaraopera, 1997-től a Nemzeti Filharmónia szólistája volt, 1992 és 1999 között tanított is.

1999-től az Oktatási Minisztérium fejlesztési tanácsadójaként, 2000 és 2002 között a miniszterelnöki kabinet parlamenti tanácsadójaként dolgozott. 2001-ben az Erkel Színház ügyvezetője, 2002 és 2005 között az Operaház kommunikációs igazgatója volt. 2011 márciusától a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gazdasági tanácsának tagja, 2011 áprilisától elnöke.

Televíziós és rádiós műsorvezető  volt, ismertségét elsősorban a a Hír TV-ben alapozta meg. 2010. november 18-án a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a Duna Televízió vezérigazgatójává választotta, ezt a megbízatást váltotta fel a kormánybiztosi tisztséggel.

A Néprajzi Múzeumot három cikluson át vezető Fejős Zoltán megbízatása tavaly év végén járt le, így posztjára még 2012. október 31-én írt ki pályázatot a fenntartó. Három érvényes pályázat érkezett.

Kemecsi Lajos eddig a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum tudományos igazgatójaként tevékenykedett, a Néprajzi Múzeumot február 1-jétől öt éven át vezetheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik