Belföld

Megmenekülhet a mozgásjavító iskola

Mozgásjavító iskola (Mozgásjavító iskola)
Mozgásjavító iskola (Mozgásjavító iskola)

Folytatódhat a súlyos mozgássérült gyerekek intézetében a szakközépiskolai program.

Fogadhatja a tanulók jelentkezését a Mexikói úti mozgásjavító iskola – áll a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleményében.

Az intézményfenntartó szerint pénteken tájékoztatták a szülőket és a gyermeket arról, hogy az Oktatási Hivatal módosította a felvételi jegyzéket, így az iskola fogadhatja a tanulók jelentkezését.

Szakértői vizsgálat indul annak tisztázására, hogy a szakképzés tárgyi és személyi feltételei adottak-e az intézményben. Ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy igen, akkor nincs akadálya annak, hogy szeptembertől újabb kilencedikes szakközépiskolai osztály induljon.

Ha a vizsgálat végeredménye esetleg kedvezőtlen lesz, akkor is nyitott a központ arra, hogy a gyermekek a mozgásjavító iskolában végezzék középfokú tanulmányaikat, de ebben az esetben nem szakközépiskolai, hanem általános képzést adó gimnáziumi osztályokban.

A szülők megköszönték és megnyugtatónak találták az intézményfenntartó intézkedését – olvasható a közleményben.
Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ főosztályvezetője hétfőn azt mondta, az intézmény bezárásának gondolata fel sem vetődött, eddig is csak a középfokú képzés indításáról volt szó.

A főosztályvezető akkor azt mondta: látja, hogy az intézmény termei akadálymentesítettek, de a bejárás alkalmával nem tudta megítélni, hogy a személyi és tárgyi feltételek megfelelőek-e a szakképzéshez, ezt még vizsgálják.
Az intézmény fenntartója január 1-je előtt a Fővárosi Önkormányzat volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik