Belföld

Kifogásolja az EHÖK a rövidebb TIK nyitvatartást

Az SZTE Szenátusa elé viszi az EHÖK az egyetemi könyvtár nyitvatartását és név szerinti szavazást kér az ügyben, mert a szervezet szerint ebben a kérdésben nem dönthet a TIK igazgatója.

A SZTE EHÖK is, mint sokan mások, egy közösségi oldalon értesültek arról, hogy az SZTE Klebelsberg Könyvtár februártól csökkenti nyitva tartási idejét: a könyvtár hétköznapokon 9-19 óráig lesz nyitva, szombatonként pedig zárva tart. Korábban a könyvtár minden hétköznap 8-20 óráig állt a hallgatók rendelkezésére, szombaton pedig 9 és 16 óra között. 
A Tanulmányi és Információs Központ új nyitva tartási rendje szerint hétfőtől szerdáig 8 és 20 óra között, csütörtökön és pénteken 9 és 19 óra között tart nyitva, szombat-vasárnap zárva van.

Az SZTE EHÖK a soron következő Szenátus elé viszi az egyetemi könyvtár nyitva tartásának szűkítését, azzal a kéréssel, hogy a Szenátus tagok név szerint szavazzanak a könyvtár nyitva tartásának ügyében.

Az egyetemi könyvtár nyitva tartásának szűkítéséről, megváltoztatásáról nem dönthet a Tanulmányi és Információs Központ igazgatója. Az egyetemi könyvtár nyitva tartása alapvető minőségi feltétel, amit semmilyen megszorítás nem korlátozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik