Belföld

Nincs már elzárt település az országban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. teljes kapacitással dolgozik a járhatatlanná vált utak és elzárt települések felszabadításán. A folyamatos munkának köszönhetően már csak négy település nem közelíthető meg.

A társaság legfrissebb összesítése alapján a reggel elzárt közel 30 település délután fél 6-ra már újra megközelíthetővé vált.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 400 munkagépe dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. A hajnal óta tartó folyamatos munkavégzés és a kedvezőbb időjárási körülmények miatt óráról-órára javulnak a közlekedés feltételei a Dunántúlon -tudta meg a Szeged24 a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél.

Az elzárt települések mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a járhatatlanná vált utak közül is egyre többet tud felszabadítani. A társaság tervei szerint az éjszakai órákra az összes elzárt települést kiszabadítja a hó fogságából.

A közútkezelő ugyanakkor továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális útinformációkról és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel keljenek útra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik