Belföld

1750 autó a rendőrök karácsonyfája alatt

új rendőrautók (rendőrautók, )
új rendőrautók (rendőrautók, )

A 1250 új járőr- és 500 ügyintézői kocsit megvették, nem lízingelik a járműveket, mint korábban. 10 milliós üzemanyag-megtakarítást és gyorsabb rendőri reakciót várnak az új autóktól.

A Belügyminisztérium részéről Kontrát Károly parlamenti államtitkár adta át jelképesen a kulcsokat Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Köszöntő beszédében azt hangsúlyozta, a 6,8 milliárd forintos beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a rendőrség reagáló képessége javuljon.

Kontrát Károly arról is beszélt, hogy 2010 tavaszán a kormány azt ígérte, hogy rendet teremt az országban. Ennek érdekében megerősítették a rendőrséget, 3500-zal növelték a létszámot, szigorú törvényeket alkottak a parlamentben, biztosították a szükséges jogi hátteret az eredményes szolgálatteljesítéshez, és a technikai feltételeket is.

5 milliárdos megtakarítás lesz 5 év múlva

„Ma azt mondhatjuk, hogy Magyarországon rend és biztonság van” – mondta Kontrát Károly. Hozzátette ugyanakkor, „ahhoz, hogy holnap és holnapután is rend és biztonság legyen, többet kell tennünk holnap és holnapután, mint amit tegnap vagy ma tettünk”. Ezért biztosította a kormány és a tárca a szükséges anyagi forrásokat a gépjárműbeszerzéshez.

Kitért arra is, hogy korábban bérelte a rendőrség a gépjárműveket, ezeket azonban már megvásárolták, ami 2013-ban ugyan többletkiadást jelent, de 5 év után 5 milliárd forintos megtakarítást eredményez a korábbi konstrukcióhoz képest.

Kontrát Károly azt mondta, méltó ajándék az 1750 autó a rendőrség és Magyarország jelképes karácsonyfája alatt, mert szolgálatba állításukkal tovább erősödik Magyarország közbiztonsága, és a magyar emberek biztonságérzetét is javítják.

Kevesebb benzin kell

Az átadott autók között olyanok is vannak, amelyek a jövőben a Készenléti Rendőrséghez kerülnek, ezeknek a kocsiknak nem fehér, hanem ezüst az alapszínük.

Az új kocsikhoz téli és nyári gumikat is kapott a rendőrség, becslések szerint az új autókkal évente 10 millió forint üzemanyagköltséget takaríthatnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik