Belföld

Orbán “emberiességére” apellálnak

Orbán Viktor (orbán viktor)
Orbán Viktor (orbán viktor)

A fagyhalál elleni alapról szóló, MSZP-s törvényjavaslat napirendre tűzéséhez kért segítséget a párt egyik frakcióvezető-helyettese.

Lukács Zoltán emlékeztetett arra, hogy az MSZP 10 milliárd forintos pénzügyi alap létrehozását javasolta, amelynek forrása rendelkezésre is áll: azt a 10 milliárd forintot lehetne erre fordítani, amely jelenleg felhasználatlanul hever egy számlán, az áramdíjba építve beszedett szénipari szerkezetátalakítási támogatást uniós jóváhagyás híján eredeti céljára nem lehetett kifizetni.

Lukács Zoltán a kormányfő “emberiességére apellálva” frakciója nevében kéri, hogy Orbán Viktor a “kétharmados törvényhozó hatalmat gyakorló parlamenti többség vezetőjeként” haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a Fidesz frakciója támogassa a már tárgysorozatba vett javaslat napirendre vételét az Országgyűlésben. Levelében az ellenzéki politikus kitért arra, hogy az elmúlt két és fél évben csaknem ezer, előterjesztésük benyújtása óta pedig több mint 30 ember vesztette életét kihűlés miatt Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik