Belföld

15 milliót gyűjtöttek a Facebookon Áronkának

Áron (Áronka)
Áron (Áronka)

Körülbelül ezren adták össze a szükséges pénzt egy kétéves epilepsziás gyermek párizsi operációjára.

Áron 26 hónapos kisfiú. 6 hónaposan epilepsziát állapítottak meg nála.  Az első MRI-t követően derült ki, hogy egy igen súlyos és ritka agyi fejlődési rendellenessége van a jobb oldali frontális lebenyén: Polymicrogyria (az agykéreg egy fejlődési rendellenessége). Az azóta eltelt időben orvosok megfeszített munkával próbáltak működő gyógyszeres kezelést találni Áronnak, azonban az összes fellelhető gyógyszer, illetve azok kombinációinak kipróbálása után kiderül:t Áron terápiarezisztens. Ez azt jelenti, hogy sem gyógyszeres, sem más (alternatív) terápiára nem reagál, nem kezelhető ilyen módon. Ha azonban az epilepsziát nem kezelik – továbbra is sok rohama van – az a biztos leépüléshez vezet! – olvasható a szülők segítségkérő Facebook-oldalán.


Forrás: facebook.com/AronBaratai

A helyzetet súlyosbítja, hogy egy későbbi MRI szerint a fejlődési rendellenesség nem csak az agykérget érinti, de mélyebb agyi állományokat is.

Áron egyetlen esélye egy igen komplikált és veszélyes agyműtét a világ legjobb intézetében. Ez az operáció az egyetlen esély ahhoz, hogy a kisfiú teljes életet élhessen.

A segítségkérő levél láttán körülbelül ezren adakoztak, és így jött össze mostanra a szükséges 55 ezer euró.

A szülők nagyon örülnek, de tudják, még nincsenek túl a nehezén. A műtét utáni rehabilitáció is komoly anyagi teher lesz számukra, ezért a gyűjtést nem zárhatják le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik