Belföld

Békési tanárra bízták a szegedi tankerületet

Háromezer szegedi pedagógus közül egyetlen egyet sem talált a kormányhivatal és az oktatási államtitkárság érdemesnek arra, hogy a szegedi tankerület vezetője legyen.

Szegedre, az iskolavárosba, ahol több ezer kiváló pedagógus dolgozik, egy Békés megyei kistelepülésről hoztak tankerületi vezetőt?! Szinte látom, hogy „térképpel a kezében” keresi a szegedi iskolákat és bejelentkezik, hogy január 1-től ő gyakorolja Szeged helyett a fenntartói jogokat… Ha valakinek esetleg lettek volna illúziói a fideszes oktatáspolitikával kapcsolatban, akkor azokat felejtse el!” – reagált a döntésre Botka László polgármester Facebook-oldalán.

A tankerületi igazgatói állásokra pályázni kellett. Csongrád megyében Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon, Szentesen, Kisteleken, Csongrádon kivétel nélkül helyi pedagógusok kerültek tankerületi igazgatói pozícióba – kivétel Szeged. A megyeszékhelyen 27 iskola élére, a legfontosabb, a többieket is irányító megyeközponti tankerület vezetésére egy Békés megyei iskolaigazgatót neveztek ki: Plesovszkiné Ujfaluczki Judit jelenleg Mezőkovácsházán a Hunyadi János Közoktatási Intézményt vezeti. Igazgatói megbízatása november 30-án véget ér, ezt követően köti majd csak új munkaköre Szegedhez, a megyeközponti tankerület ugyanis a megye székhelyén kezdi meg működését. Mivel Plesovszkiné november 30-ig még ellátja az igazgatói feladatokat eddigi intézményében, így mindössze egy hónapra rövidíti le az egyébként is szoros, két hónapos átadás-átvételi időszakot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik