Belföld

Megfelezték a vízbe fulladt kislány anyjának büntetését

A Szegedi Ítélőtáblán jogerősen hat hónap, felfüggesztett fogházat kapott, a medencébe fulladt kislány édesanyja.

Még áprilisban gondatlanságból elkövetett emberölés vétségéért az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék egy év, két év próbaidőre felfüggesztett fogházra ítélte azt az asszonyt, akinek két éves kislánya a család szakmári tanyájánál egy medencébe fulladt. Miután a döntés ellen a nő és védője fellebezett, a per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblához került, ahol szerdán a nő a kért felmentését ugyan nem érte el, de enyhébb büntetést kapott.

A szegedi taláros testület ugyanis abban egyetértett a kecskeméti döntéssel, mely szerint a „semmilyen gátló tényezőtől nem akadályoztatva” otthon lévő, “a gyerek felügyeletét másra át nem ruházó vádlottól” elvárható lett volna, hogy a kétéves kislányt „folyamatosan személyes felügyelete alatt tartsa.” A szegedi bíróság szerint ha az anya ezt teszi, akkor a tragédia nem következett volna be.

A történet röviden

A fővárosi család két kislányt nevelt, a meghalt két évest és hat éves nővérét. Szakmári tanyájukon van volt egy játszórész medencével, ahová egy tolózárral ellátott kapun keresztül lehetett bejutni, akárcsak a kerti tóhoz. A meghalt kislány eleven gyerek volt, aki folyton „elmászkált,” ezért folyamatos felügyeletet igényelt, amelyet édesanyja és férje a gondosan meg is tett.

A tragikus napon azonban a felszerelt térfigyelő kamerák felvételei alapján megállapítható volt, hogy délután a gyerek kiment az udvarra, és a család alkalmazottja által nyitva hagyott kiskapun bement a játszótérre, ahova aznap egyszer már zárt kapu mellett is bejutott a gyerek, ugyanis volt egy akkora rés a kerítés és a ház fala között, amelyen a két éves kislány átfért.

A gyerek előbb a medence szélén járkált, majd a vízbe esett. Az ekkor épp palacsintát sütő anya pár perccel ezután lépett ki a házból, keresni kezdte a kislányt, akit miután megtalált, kiemelt a vízből. Ám a kihívott mentősöknek már nem sikerült megmenteni a gyerek életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik