Belföld

Elő a kabátokkal és az esernyőkkel!

Változékony, jellemzően esős és szeles napok várnak ránk a hét első felében.Azt, hogy az év legszebb hete vár ránk, sajnos nem ígérhetjük.

“Sok eső, erős szél!” – a hét első napjaira ezt ígéri Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. A közeli kilátások a hőmérsékleti értékek csökkenését ígérik: kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délután beborul az ég, és szórványosan kisebb eső, záporeső is előfordul – és már csak 12-13 fokos maximumokkal számolhatunk.

A hét közepétől ismét módosul a kép a friss modellfuttatások szerint: szerdán csökkenő felhőzet, erős szél valószínű, és még a keddi értékekhez mérten is visszaesik a hőmérséklet – hűvös reggelek után sem emelkedik 10 fok fölé a csúcsérték. Még durvább lesz a következő napok időjárása a középtávú előrejelzések specialistája szerint: csütörtök és péntek reggel országos gyenge fagyot tartogathat, nap közben napos vagy gyengén felhős periódusok váltják egymást, de továbbra is marad a hűvös, maximum 8-10 fokos értékekkel “kecsegtető” idő.

Egyelőre kérdéses viszont a hét vége időjárási helyzetképe: nagy bizonytalanság mellett – újabb esők jöhetnek, és szinte biztos, hogy a hőmérsékleti csúcsok nem lesznek magasabbak 10-12 foknál. Izzadni nem fogunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik