Belföld

Túl kalandos kalandút tengeribetegeknek?

Egy szakportál szerint balesetveszélyes "hullámvasút" a Szőreg-Törökkanizsai bicilkis kalandút eddig elkészült szakasza.

Lassan kész a a Szőreg – Törökkanizsa kerékpáros kalandútvonal Szőreg és Tiszasziget közti szakasza. Szőregen már kész a Thököly utcánál lévő körforgalom amihez kerékpárral is meg lehet érkezni – egy zebrára” –adja hírül ironikusan a Szegedibicaj szakportál, amely szerint nem a biciklisek járnak jól a majd  félmiliiárdos összköltségű, uniós támogatású magyar-szerb beruházással.

„Hullámzás és kacskaringó, dísztégla, kerülők a mellékutcákon, csapdák és növények, mindent igyekeztek belesűríteni ebbe az ütembe, hogy a bringások ámulhassanak a gyönyörtől és az autósokat se zavarják a kerekezők. Szőregen a helyzet nem rózsás, a káposzta elfogy és a kecske is megdöglik” – írja az orgánum, amely szerint olyan az út eddig  elkészült szakasza, hogy az „valóságos hullámvasút” (….)”mindannyiunk (kivéve a tengeribetegek) gyönyörűségére”, ráadásul veszélyes is, mert néhol úgy csinálták meg, hogy az autósok a kerékpárosokra hajthatnak amiatt, hogy azok nem látszanak könnyűszerrel.

A  portál megkérdezte Szőreg önkormányzati képviselőjét is az esetleges  balesetveszélyről, mire Rózsavölgyi József azt közölte: „ a beruházó hivatalos válasza a következő: “A hatósággal a tervezés során folyamatos egyeztetést folytatott a város. A közlekedésbiztonsági szempontokat a hatóság megvizsgálta és annak tudatában adta ki az építési engedélyt. A kerékpáros átvezetést megfelelő forgalombiztonsági elemek fogják biztosítani.” A forgalombiztonsági elem villogó sárga lámpát jelent. A hatóságok többszöri kérdésemre adták ezt a választ.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik