Belföld

„ Csak kapaszkodtunk” – lemosta Szegedet a Fehérvár

Az Alba Fehérvár fölényesen, 99-68-ra verte a Szedeák gárdáját a kosárlabda NB-ben.

Bár eddig sikeresnek bizonyultak Naturtex-SZTE-Szedeák új edzőjének az amerikai Irányítóval és hátvéddel erősített és számos változtatást hordozodó újítása az Alba Fehérvár ellen ezt nem sikerült tanúsítani, annak dacára sem, hogy a két világklasszis, de szegediként újonc Gilchrist és Gurley nem játszottak most sem rosszul.

Lényegében már az első tíz percben eldőlt a mérkőzés, az Alba Fehérvár tizenöt pontos előnyt kovácsolt, és ez a fór végig meghatározta a mérkőzés képét. A második negyedben ugyan közelebb férkőztek ellenfelükhöz a vendéglátók, de így is tízpontos vezetés birtokában mehettek pihenőre a kék-fehérek.

A  folytatásban sem történt csoda: a kevés – mindössze huszonöt pontot hozó – harmadik játékrészben végképp kiütötte magát a Szeged nyolc dobott pontjával, míg a fehérváriak nyugodtan várhatták a záró negyedet. Itt csupán az volt a kérdés, hogy eljut-e az Alba a százas határig. Mint a végeredmény mutatja, egy híján elérték, de a fehérváriaknak nem lehet okuk a panaszra, Szegeden viszont okkal lehetünk csalódottak.

„Az volt a gond, hogy nem hittünk abban, hogy meg tudjuk verni a fehérváriakat. Az első félidőben adtunk nekik 15 pont előnyt, aztán csak kapaszkodtunk a meccsben. Nagyon tiszteltük a vendégeket – nem kellett volna. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jó csapat, de szorosabb meccsre számítottam” – mondta a mérkőzés végén Molnár József a szegediek vezetőedzője.

A fehérváriak edzője, Dzunics Braniszlav pedig úgy nyilatkozott: „Az első negyedben eldöntöttük a meccset, a harmadikbeli védekezésünkkel pedig megerősítettük a győzelmünket. Jól mentek a külső dobások is, de mindig vannak olyan elemei a játékunknak, amivel nem vagyok elégedett.”

Jegyzőkönyv:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár 68-99 (17-32, 23-21, 7-18, 21-28)

Szeged, 1000 néző
Vezette: Papp P., Hegedűs T., Gál J.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Gilchrist 7, Gurley 9/3, Tanács 6, Dukics 1, Csorvási 15 Csere: 21/6, Kiss Zs., Vida 3, Csorvási 6/3, Jakab, Wirth. Vezetőedző: Molnár József

Alba Fehérvár: Moore 17/9, Wood 21/9, Hollis 12, Szabó 13/9, Keller Á. 11 Csere: Supola 8/6, Juhos 6/6, Lekli 4, Medve 5/3, Bódi 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik