Belföld

Kínai csomók és szépírás Szegeden

A Konfucuisz Intézet nagyközönségnek szóló, délutáni kurzusán készült művek haza is vihetők.

A kínai csomozózás és a szépírás művészetébe beavató kurzussal várja az érdeklődőket a Konfucuisz Intézet szerda és csütörtök délután három órától, a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri Rektori Hivatalának földszintjén.

Szerdán a kínái csomózás fortyélyait sajátíthatjuk el, mely megbecsült művészeti forma, a mindennapi élet szerves része Kínában. Az országban évszázadok óta csomóznak mind praktikus mind dekoratív okból: események megünneplésekor, csomagoláskor, ruha vagy egyéb népművészeti munkák díszítéskor. A különleges technikával és a csodás színkombinációkkal készült remekművek páratlan eleganciát kölcsönöznek a tárgyaknak és számos jókívánságot is hordoznak.

A csütörtök délutáni kurzus résztvevői a kínai kalligráfia kialakulásának történetével ismerkedhetnek, bepillantást nyerhetnek a kínai karakterek szimbolikus világába, és elsajátíthatják az ország szépírása szakszerű ecsetvonásainak technikáját. A kurzusokon elkészült műveiket „az ifjú mesterek” haza is vihetik.

Mint arról korábban beszámoltunk: múlt héten nyitotta meg kapuit hivatalosan is a Konfuciusz Intézet, ahol immár Budapest mellett Szegeden is meg lehet tanulni a kínai nyelvet és megismerkedni az ország kultúrájával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik