Belföld

Budai beperli a Népszabadságot

Budai Gyula (Budai Gyula)
Budai Gyula (Budai Gyula)

A vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára személyiségi jogi pert indít a Népszabadság ellen a lap hétfői, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázatok kapcsán írt cikke miatt.

Kapcsolódó cikkek

Mint a Népszabadság írta, Budai Gyula egyik rokona, Gerzsánszki Lajos lett az abszolút győztes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázaton, összesen 732 hektár földterületet nyert el

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a cikk szándékosan úgy fogalmaz, hogy azt sejteti az olvasókkal: mind Gerzsánszki Lajos, mind pedig a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szabálytalanul járt volna el földpályázatok ügyében. Ezért Budai Gyula pert indít a lap ellen.

Budai Gyula állásfoglalásában leszögezte, az újság valótlanul állította, hogy “Gerzsánszki Lajos – a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkárának rokona – összesen 732 hektár földterületet nyert el”. Mint fogalmazott, a Népszabadság összemossa a természetes és a jogi személy fogalmát, a lap állítása ugyanis megtévesztő és valótlan, mert Gerzsánszki Lajos nem hozzátartozója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik