Gazdaság

Budai ismét lecsapni készül

Kiszemelt célpontja most Sákán Antal, a Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke. Sákán az előző kormány alatt az agrártárca tanácsadója volt, és ezért húszmilliós díjazást vett fel. Ezzel kapcsolatban vizsgálódna Budai Gyula.

Sákán Antal előző (szocialista) kormányzati ciklus alatt megköttetett minisztériumi megbízási szerződését és teljesítési igazolásait veszik górcső alá – mondta a Magyar Hírlap kérdésére a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Budai Gyula, aki egyben (még augusztus 31-ig) az elszámoltatási kor­mány­biztos is. (Elhíresült balul elsült elszámoltatásairól itt és itt olvashat.)

Budai Gyula szerint a korábban Gráf József agrárminiszter tanácsadójaként tevékenykedő Sákán Antal két és fél év alatt mintegy húszmillió forintos megbízási díjat kapott az akkori Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól (FVM). 

Az államtitkár reagált arra is, hogy Gőgös Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője közleményben állt ki Sákán Antal mellett. Budai erre azt mondta: abban az időben éppen Gőgös Zoltán volt az FVM államtitkára, így a megbízási szerződésről ő is tudott, arra ő is áldását adta. Gőgös Zoltánnak is van mivel elszámolnia – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik