Belföld

Halálos vonatbaleset Felsőmocsoládon

Vonattal ütközött egy személykocsi vasárnap kora este Felsőmocsoládon, a sofőr a helyszínen életét vesztette - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Gaál Attila információi szerint egy német állampolgárságú férfi az áldozat, aki az autóban egyedül utazott. A személyvonaton öten utaztak, közülük senki nem sérült meg.

A szóvivő tájékoztatása szerint a baleset fél hat körül történt egy fénysorompóval ellátott vasúti átkelőhelyen. A mozdony mintegy száz méteren át tolta maga előtt a járművet, amely az ütközés következtében kettészakadt. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, de már nem tudtak segíteni az autó vezetőjén – tette hozzá.

A várhatóan több órát igénybe vevő műszaki mentésben a kaposvári tűzoltók vesznek részt.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a baleset körülményeiről az MTI-nek elmondta: a vasúti átjáróban a fénysorompó működött, a gépkocsit vezető 67 éves német állampolgár a lámpa tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre. A vonat vezetője dudált és vészfékezett, de a szerelvényt már nem tudta megállítani – tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint a Kaposvár-Siófok vasútvonalon előreláthatóan nyolc óra előtt helyreáll a forgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik