Belföld

Navracsics újra az ír gázoló nyomában

navracsics tibor (navracsics tibor, )
navracsics tibor (navracsics tibor, )

Újabb levélben fordult Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Viviane Redinghez, az Európai Bizottság igazságügyi felelőséhez a Magyarországon halálos gázolásért elítélt Francis Ciarán Tobin ügyében, akinek kiadatását az ír hatóságok elutasították - írtaa Magyar Nemzet.

 

A lap szombati számában közölte, a magyar igazságügyi miniszter a levélben sürgette a három oldalú konzultáció a létrejöttét, amelynek összehívására Viviane Reding még júniusban ígéretet tett.

Navracsics Tibor már júliusban is írt egy levelet, miután Reding júniusi bejelentését követően nem történt semmi a találkozó ügyében, azóta szakértői egyeztetések voltak, de miniszteri találkozóra nem került sor.
Mostani levelében Navracsics Tibor reményét fejezte ki, hogy a biztos szakít időt arra, hogy foglalkozzon az üggyel, amelyet csak magas szintű konzultációval lehet megoldani.

Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én gázolt halálra Leányfalun két gyermeket. A magyar bíróság 2002-ben távollétében 18 hónap fogházra ítélte. A magyar hatságok kiadatási kérelmét az ír legfelsőbb bíróság az idén júniusban végleg elutasította. A krimiálpszichológus szerint Tobin gondtalanul élhet. A kiadatásért az elgázolt gyerekek apja is küzd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik