Belföld

Óvodafejlesztés Gyulán EU-támogatással

Óvoda-korszerűsítésre és férőhelybővítésre csaknem 120 millió forint vissza nem térítendő EU-támogatást nyert Gyula az Új Széchenyi Terv dél-alföldi regionális operatív program keretéből.

Görgényi Ernő polgármester elmondta: a beruházás teljes költsége 126,3 millió forint, a vissza nem térítendő EU-támogatás 119,9 millió forint, az önkormányzat a költségek öt százalékát fedezi önerőből. A támogatói szerződést harminc napon belül kötik meg, a felújított és kibővített óvodát 2013 júliusában adják át.

Hozzátette: a projekt kiemelt jelentőségű a város életében, hiszen az óvodai ellátás az önkormányzatoknál marad, és 2014. augusztus 31-től kötelező lesz a teljes körű ellátás hároméves kortól.

Kívül és belül is megújul a régi épület, a falakat és a tetőszerkezetet hőszigetelik, kicserélik a nyílászárókat, energiatakarékos lesz a fűtési rendszer. Az új óvodai szárnyban egy húszfős csoportszoba és egy tornaszoba lesz, az udvaron gumitéglával borított játszóudvar épül sok interaktív elemmel. Gyermekek által könnyen lemoshatók lesznek az épület kültéri falai, lehet rájuk rajzolni és festeni, az udvarban egy fűszernövényes kiskert is helyet kap, a növényeket a gyerekek gondozzák majd – közölte a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik