Belföld

Keleten még ma is lehet 30 fok

eso-napsutes(960x640)(8).jpg (eső, napsütés, )
eso-napsutes(960x640)(8).jpg (eső, napsütés, )

Az ország nagy részén ma is a felhőké lesz a főszerep, de a Dunától keletre élőknek még jut egy pici a nyárból – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Pénteken is jobbára felhős idő lesz, de a csapadék fokozatosan megszűnik. Naposabb időszakokra csak a keleti országrészben élők számíthatnak. Délután a Dunántúlon 14 és 22, a Dunától keletre 23 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton viszont délen és keleten várható további eső, északnyugaton fokozatosan felszakadozik a felhőzet. A szél az ország középső részén és a Dunántúlon megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet már keleten is visszaesik. A napi maximumok 15-22 fok körül alakulnak.

Vasárnap már mindenütt várható több-kevesebb napsütés, esőre nem kell számítani. A szél is mérséklődik, így kellemes időben bízhatunk. A hőmérséklet 20-24 fokig emelkedik.

Jövő hét elején tovább melegszik az idő. A hét első felében 25 fok körüli maximumokra van kilátás. A kellemes őszi napoknak aztán egy szerdán érkező hidegfront vet véget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik