Belföld

Visszatér a nyár

A hidegfront nyomán péntekre enyhül a meleg, a minimum-hőmérséklet néhol 5 fok körül alakulhat, de ezt követően ismét derült, napos idő várható, szombaton 28, vasárnap akár 29 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint pénteken néhol megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél, de csapadék nem várható, fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet „szeszélyes területi eloszlásban” 5 és 13 fok között alakul, a nap folyamán 21-26 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Időnként szombaton is megélénkülhet az északnyugati szél, keleten megjelenhetnek gomolyfelhők az égen, de csapadék nem várható, jellemzően derült, napos idő lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25-28 fok között alakul.

Vasárnap ismét túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-29 fok között alakul – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik