Belföld

Művészi torták Deszken: nyújtották a marcipánt

tortadíszítés (tortadíszítő verseny deszken, )
tortadíszítés (tortadíszítő verseny deszken, )

Eddig még nem volt olyan tortadíszítő verseny, ahol amatőrök mérték össze tehetségüket.

Tortadíszítő versennyel újítottak a Deszki Falunapok programsorozatán. Magyarországon még nem volt példa olyan nyilvános tortadíszítő versenyre, ahol nem cukrászok, hanem teljesen amatőrök mérték össze tehetségüket.

A Szeged melletti faluban műmarcipánnal (K2) burkolt hungarocell tortákkal várták az érdeklődőket. Jelentkezőkben pedig nem volt hiány! A verseny lényege, hogy minél kreatívabb módon, minél különlegesebb tortacsodák szülessenek.

A versenyzők többsége most díszített először tortát, sőt akkor próbálták ki először a K2 bevonót is, amelyből nemcsak a torta befedését, hanem a díszítés többi részét is könnyedén meg lehetett oldani. A versenyzők mindezt ki is használták! Nyújtották, húzták-vonták az anyagot, míg végül gyönyörű tortákká varázsolták a hungarocell darabokat.

A versenyen külön mérték össze kreativitásukat a felnőttek és külön a gyerekek. Utóbbi kategóriával meg is gyűlt a zsűri (Horváth Róbert-cukrász, Márton Dániel – szegedi Cukrászdiszkont tulajdonosa, Haluska-Kiss Andrea – tortadíszítő) dolga, képtelenek voltak választani a 3–12 éves gyerekek művei közül. Ezért az első helyet mind a 13 indulónak oda ítélték!

Az eredményhirdetés alatt Király László, Desz polgármestere és Haluska-Kiss Andrea, a verseny főszervezője elárulták: november 17-én ismét tortadíszítő versenynek ad otthont Deszk, ahová az ország egész területéről várják a jelentkezőket!

Részletek a novemberi versenyről

Ajánlott videó

Olvasói sztorik