Belföld

Tehetséges színészpalánták kerestetnek

Egyedülálló, nemzetközi kiugrási lehetőséget kínáló színházi programhoz toboroznak Csongrád megyei fiatalokat.

A szegedi Inno-Motive Nonprofit Kft. és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház uniós támogatást nyert “Virtuális Színház-Kultúrális-Híd” elnevezésű programja a határmentiség közös értékeire épít -tájékoztatták a Szeged24-et a projekt vezetői. Dancsházy Kinga és Sárközi Johanna beszámolója szerint az új szemléletű program célja többek közt egy hosszú távú, határon átnyúló, “kulturális híd” építése a fiatalok és kulturális csoportok összekapcsolásával.

A jelentkezők közül 15-15 Csongrád és Temes megyei fiatalt választanak ki, akik mentori programban vehetnek részt. Ennek az a célja, hogy felkészítse a tehetségeket virtuális produkciókban való szereplésre. A nyertes fiatalokról egyéni bemutató anyag is készül majd, melyekhez hozzáférnek más országok színházai, ügynökségei, tehetségkutató szervezetei is, így akár a tehetségek nemzetközi felfedezésére is lehetőség van. A kétszáz órás foglalkozásokon a mentorok egyéni és csoportos fejlesztéssel bevezetik a színészpalántákat a virtuális produkciók világának fortélyaiba, és felkészítik őket a “Finálé” előadásra.

A 12-35 év közötti fiatalok szeptember kilencedike 17 óráig jelentkeznek a program honlapján, a jelentkezési lap kitöltésével, a www.-e-theatrum oldalon. Feltétel, hogy a jelentkezőknek legyen fellépési tapasztalatuk, alapszintű angol nyelvtudásuk, énektudásuk, ritmusérzékük, jó mozgás- és improvizációs készségük, rendelkezzenek alapvető számítógépes ismeretekkel és heti négy óra szabadidővel valamint terhelhetők legyenek.

A toborzók azt kérik: egy fényképet, motivációs levelet és önéletrajzot is küldjenek a magukban tehetséget érző érdeklődők, akik közül azok, akiket beválogatnak a programba ingyenesen vehetnek részt az egyedülálló képzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik