Belföld

Elhallgat a Bumeráng

Bochkor-Gabor(1)(960x640).jpg (bochkor gábor, bumeráng, neo fm)
Bochkor-Gabor(1)(960x640).jpg (bochkor gábor, bumeráng, neo fm)

„A NeoFM - FM1 Zrt. alkalmazásában álló - munkatársai nehéz szívvel, de egyhangúlag a mai napon elküldték felmondásukat a rádió vezérigazgatójának, így értesítve döntésükről a társaság tulajdonosát. Lépésüket az új tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzetre, az ellehetetlenített körülményekre, a tulajdonos szakmaiatlan jövőképére alapozzák, valamint azzal indokolják, hogy béreiket nem rendezték, és még jó ideig nem is kapnak majd fizetést.” Így kezdődik a Neo FM dolgozóinak közleménye, amelyet rendkívüli sajtótájékoztatón olvastak fel a sajtó képviselőinek.

Úgy tűnik, így ér véget a hónapok óta húzódó Neo saga. A rádió egykori tulajdonosai nem tudtak mit kezdeni a mostoha piaci körülményekkel, vagyis hogy bár a Neot nagyjából ugyanannyian hallgatják, mint a másik országos kereskedelmi adót, a Class FM-et, szinte egyáltalán nem részesülnek az állami reklámpénzekből. Ráadásul a rádiót működtető cég időközben csaknem 800 millió forintos adósságot halmozott fel a hírközlési hatóságnál. Hiába volt két tulajdonosváltás is, a rádió hajója tovább süllyedt.

A csapatnál pedig most szakadt el a cérna. Huszonhatan, vagyis az összes alkalmazott hétfőn – azonnali hatállyal – felmondott az FM1 Zrt-nek. Tették ezt elsősorban azért, mert az új tulajdonos, aki mindössze öt forintért vásárolta meg korábban a csőd közelében lavírozó céget, korábbi ígéretei és többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki az alkalmazottak jogszerűen járó bérét, és a fenntartási költségeket.

A tulajdonos „nem fizet és több alkalommal kijelentette, hogy a továbbiakban addig nem is fog, míg a médiahatósággal nem tisztázódik a rádió helyzete. Külső tőkét a cégbe, a dolgozók tudomása szerint, nem fektetett a vételárként kifizetett 5 forinton kívül. Teszi ezt annak ellenére, hogy a rádió megvásárlásakor határozott ígéretet tett a társaság tovább működtetésére, és kijelentette, hogy az ehhez szükséges tőke a birtokában van, és azt a cég rendelkezésére is bocsátja.” –olvasható a dolgozók közleményében.


Fotó: Hír24

A Bumeráng, amelynek dolgozói nem alkalmazottai a Zrt-nek egyetértenek a dolgozók felháborodásával, és amíg nem rendeződik megnyugtató módon a rádió helyzete, nem készítenek műsort.

Bochkor Gábor, a Bumeráng műsorvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: tudomása szerint van olyan kollégája, aki négy hónapja nem kapott fizetést. Hozzátette: szeretnék egyben tartani a csapatot, de megértik, ha valakinek nincs elég tartaléka kivárni, amíg rendeződik a helyzet, és máshová szerződik.

Berényi Attila, aki a tulajdonosváltás, vagyis július 23. óta a rádió vezérigazgató-helyettese volt, úgy fogalmazott: „nyitottak vagyunk arra, hogy ha egy új tulajdonos, akár pénzügyi, akár szakmai befektető jelenik meg a színen, folytassuk a munkát.”

A Hír 24 információi szerint a rádió dolgozói mindössze két napra való „konzerv” adást állítottak össze, vagyis ha kedd estig nem történik valami, akkor szerdán reggel nem lesz műsor a Neo hullámhosszain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik