Belföld

Vadasparki kaland

Élmény volt a Szegedi Vadaspark vakációs programja.

Érdemes volt kilátogatni hétvégén a Vadasparkba, hiszen bőven lehetett válogatni az eseményekben. Egyik népszerű program volt a Zoolimpia Játékok, melynek célja, hogy a bátrak összemérhették ügyességüket az állatokéval. Öt állomáson kellett részt venni. Az állomásokon különféle feladatokat lehetett elvégezni: például mint az addig nyújtózkodj, mint a tigris, vagy a dönts meg az állatok rekordugrását.

Játékos feladvány volt még a gólyatónál egy lábon állás, valamint az éles látás próbatétele. Itt a gyerekeknek három képet és két tárgyat kellett távcső segítségével felfedezni minél gyorsabb idő alatt. Az utolsó állomáson ügyességi gyakorlatot próbálhattak ki. A majmok liánmászását utánozhatták a vakmerő zoolimpiai játékosok. Három helyszínen kellett megoldani a feladatokat, ahol igazolásként pecsétet kaptak a résztvevők. Ezt követően az Oktatóközpont mellett tartott sorsoláson értékes nyereményeket osztottak szét.

De volt még faműves játszóház, ahol mindenki kipróbálhatta a fafaragás művészetét. Egyedüli tálakat lehetett készíteni, s jutalmul egy fából kifaragott szívecskét ajándékozott a fafaragó művész úr. Az ugrálóvár, a különböző kreatív játékok, valamint a nyúlsimogató mellett, a pónilovaglás is felejthetetlen délutánt kínált a gyerekeknek.

Mindezen élmények után még inkább élénkült a vadasparki hangulat, hiszen látványos éjszakai állatetetéseket is bemutattak: a pingvinek esti hallakomájától, az esti szafari oroszlán, víziló és hiénaetetéstől a pumáknál tartott izgalmas vacsoráig. Eközben a terráriumházban hüllők „szabadultak” ki terráriumukból, s várták a simogató érdeklődőket. Az éj leple alatt  zseblámpás világítás színesítette a hangulatot az egész vadaspark területén.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik