Belföld

DK: Vasfüggöny borul Magyarországra

vadai ágnes (vadai ágnes)
vadai ágnes (vadai ágnes)

Távozásra szólította fel országgyűlési elnöki tisztségéből Kövér Lászlót a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció.

Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Orbán Viktor és Kövér László miatt az ország mára barátok és szövetségesek nélkül maradt, s az 1950-es évek második fele óta nem volt olyan elszigetelt, mint jelenleg.

A politikus, független parlamenti képviselő felrótta a házelnöknek, hogy részt vállalt “a nyilas Nyirő József” újratemetésében, amiért a kneszet elnöke visszavonta meghívását Izraelbe. Szavai szerint Kövér László cselekedete védhetetlen: Nyirő József írói munkásságának színvonala ugyanis “nem éri el a közepest”, a házelnök mégis személyében olyan emberért vállalt nemzetközi konfliktust, aki “Hitlert és Göbbelst éltette”.

“A Gyurcsány-kormány idején a magyar miniszterelnök szívesen látott vendég volt Washingtonban, Berlinben, Londonban, Párizsban, idehaza egymásnak adták a kilincset az állam- és a kormányfők, most viszont Magyarországra vasfüggöny borul” – jelentette ki Vadai Ágnes, hozzátéve: Kövér László méltatlanná vált a házelnöki tisztségre, ezért távoznia kell hivatalából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik