Belföld

Két lakás mellett kér támogatást a képviselő

ház-pénz (ház, pénz, )
ház-pénz (ház, pénz, )

Újabb lakhatási támogatásával trükköző képviselőre bukkant a Blikk. A fideszes Mágori Józsefné úgy vesz fel havi 116 ezer forintos támogatást, hogy nemcsak makói választókerületében, hanem Budapesten is van egy lakása.

A képviselő vagyonbevallásában nem szerepel a budapesti ingatlan, mivel azt nem az ő nevén van. A lakás tulajdonosa a Stativum Bt., melynek ügyvezetője Mágoriné és a férje. Rajtuk kívül két tagja van a cégnek: a két fiuk – írja a lap.

A Parlamenttől hét villamosmegállónyira lévő 41 négyzetméteres lakás a Boráros téri Duna-házban található. Az épületben a hasonló méretű ingatlanokat cirka 17 millió forintért árulják manapság. A napilap munkatársa felcsöngetett a lakásba, ám a válaszoló férfihang szerint téves helyen keresték a fideszes képviselőnőt.

A lap ezután megkereste Mágorinét is, aki azt állítja, egy kis irodát tart fenn a Bt. a fővárosban, mert muszáj az üzleti partnereiket néha „rajtaütésszerűen ellenőrizni.” Arra a kérdésre, hogy a parlamenti ülésnapokon hol szokott aludni, a politikus azt felelte, „mikor hol.” A Boráros téri lakásban mindenesetre nem.

A Blikk ebben a ciklusban 17 képviselőt talált, akik annak ellenére felvették a havi 116 ezres juttatást, hogy az nem is járt volna.

A trükközések miatt a következő ciklustól eltörlik a lakhatási támogatást. A képviselők szállásügyeit az Országgyűlési Hivatal fogja intézni – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik