Belföld

Félelmetes szörnyek Budapesten

A Hír24 szereti az állatokat. Ezért is nézett utána, hogy mi lett azokkal a fenevadakkal, melyek az elmúlt években megszöktek különböző vadasparkokból. Brutális lista.

Budapesten senki sincs biztonságban! Lehet, hogy azt hiszik, de nem. Amíg múlt héten még Gabi, a püspökhatvani aligátorteknős rémisztgette a Pest megyeieket, ma reggelre kiderült, hogy egy Gabinál ötször nagyobb, mintegy ötven kilós óriásteki napozik az egyik fővárosi híd lábánál. Veszélyes is meg minden. Ráadásul nem ám ő az egyetlen ádáz állat, aki félelemben tartja a budapestieket.

A Hír24 utánanézett, hogy mi lett azokkal a fenevadakkal, melyek az elmúlt években megszöktek különböző vadasparkokból. Figyelem! Információink bár tutira biztosak, egy csepp esély mégis van rá, hogy nem száz százalékig igazak.


(Forrás: southparkstudios.com)

Böbe, a családos

Még a hatvanas években történt, hogy Böbe csimpánz kiszökött a Veszprémi Állatkertből és meglátogatott egy közelben lakó családot. Állítólag gondozók fogták el, de informátoraink szerint a család befogadta Böbét. A kellemes külsejű majmot a família legkisebb fia feleségül vette, majd együtt Budapestre költöztek. Egyetlen közös gyermekük jelenleg az NGM boldogságkutató műhelyében dolgozik témavezetőként.

A mesélő kisoroszlán

A kisföldalatti alagútjában éldegélt a második világháború idején egy fiatal oroszlán. Budapest ostroma során ugyanis megsérült az az állatkerti ketrec, amiben a nagymacskákat tartották – így szökött el. Korabeli újságcikkek tanúsága szerint az ostrom után visszavitték az állatkertbe, azonban többen tudni vélik, hogy a fejsérülést szenvedett kisoroszlán a Duna közelében találta meg a boldogságot: megtanult gyorsnaszádot vezetni, majd öregkorában unortodox tündérmeséket kezdett mesélni a közelben lakó kuszaszemű makinak.

Fülöp, a szabadulóművész

Fülöp több hasonszőrű pápaszemes pingvinnel együtt szökött meg néhány évvel ezelőtt a budapesti állatkertből. Egészen a közeli trolimegállóig jutottak. Korabeli hírek szerint visszavitték őket a vadasparkba, ám – mint kiderítettük – ez korántsem igaz. Fülöpék ugyanis valójában felszálltak arra bizonyos 72-es trolira és egészen a Nyugati aluljáróig mentek. Ott bekerültek a helyi rövidáru-maffiába, és jelenleg Grönlandról lopott hamis kölniket próbálnak rásózni a járókelőkre.

A titokzatos koati

Sohasem került elő az a titokzatos koati, amely a Miskolci Állatkertből tűnt el még 2003-ban. Egyesek szerint az avasi lakótelep egyik panelházának aljában bujkál, és Edda-szövegek suttogásával hozza a frászt a miskolciakra. Összeesküvést sejtők azonban mást gondolnak: szerintük Gyurcsány Ferenc pár hónappal ezelőtti avasi látogatásakor találkozott a koatival. Egyesek úgy vélik, a politikus elhozta Miskolcról, hogy a DK cukiságfaktorát növelje az állattal. Mások szerint a jólelkű Ferenc az épp kéznél lévő diplomadolgozataival megetette az éhes ormányos medvét.

Lajos, a szemüveges kecske

A legelvetemültebb városi legendák szerint évtizedekkel ezelőtt egy bakonyi kecsketenyészetből megszökött a farm réme. Lajos, a szokatlanul szemüveges kecske valamilyen úton-módon eljutott Budapestre, ahol adóügyekkel kezdett foglalkozni. A szemtanúk beszámolói szerint Lajos titokzatos módon eltűnt, majd évekkel később szörnyű mutánsként újra felbukkant. A mára több százmilliárd kilósra nőtt, hatalmas óriáskecskét esténként a Kossuth tér közelében látni, ahogy a 909-es éjszakai járat felé veszi gondtalanul az irányt.

 

Ha látott, hallott valamilyen titokzatos állatról, ami nem szerepel a listában, írja meg nekünk izibe’!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik