Belföld

Orbánhoz menekül Némethné egyik embere

Molnár Ágnes a kormányfő kérésére átigazol a fejlesztési tárcától a Miniszterelnökségre.

Molnár a fejlesztéspolitikai koordinációért felelt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. A keddi tájékoztatás szerint benyújtotta lemondását, mert Orbán Viktor felkérésére a jövőben a Miniszterelnökségen folytatja munkáját.

Nyilatkozatában így fogalmazott: “az átalakuló Miniszterelnökség egyik kulcsfeladata lesz az uniós források felhasználásával létrejövő beruházások megvalósulásának felgyorsítása”, és tapasztalataival itt tudja leginkább támogatni a kormányfőt abban, hogy Magyarország megújításához vezető közös céljaik megvalósuljanak.

Megítélése szerint az elmúlt két évben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációs államtitkársága fontos szerepet játszott abban, hogy Magyarország kormánya bebizonyíthassa, lehet valóban átlátható és szabályos módon, a családok és a vállalkozások érdekeinek figyelembevételével, gyorsabb és egyszerűbb forráskihelyezéssel élénkíteni a gazdaságot.

A munka első szakasza lezárult. A változtatás korszakát most az üzemeltetés ideje követi, ami kevéssé vonzza őt, ezért kérte felmentését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik