Belföld

Lecsapott a vihar: narancssárga riasztás 13 megyére

Birján ()
Birján ()

Megérkezett a beígért ítéletidő az országba. A Dunántúlon több településre özönvízszerű eső zúdult. Sok helyen fákat döntött, vezetéket szaggatott a szél.

Kedden kora délutántól rázendített a vihar több országrészben. Pillanatok alatt több tízmilliméter csapadék hullott, volt, ahol jégeső is esett. Felcsút közelében a vihar fát döntött egy autóra. A széllökések a váli és a bicskei térségben is fákat csavartak ki, faágakat törtek le. Tárnok és Martonvásár között pedig egy vasúti sínpárra is fa dőlt. Százhalombatta és Komárom térségében diónyi jég hullott.

A Baranya megyei Birjánon a heves esőzés miatt a dombokról lezúduló sár és víz elöntötte a falu szélső házainak udvarait és az utcákat.


Így néz ki Birján határa – kattintson a képre a galériájért!
Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI

Az Időkép információi szerint Kaposváron és Dombóváron is átlépte a 30 mm-t a lehullott csapadék mennyisége. Pécsen pedig hivatalos mérések közel 70 mm csapadék hullott. Több helyre hívták a tűzoltókat szivattyúzni a nagy esőzés miatt. A baranyai megyeszékhelyen tengelyig gázolt a busz a vízben a főpályaudvarnál:

Ami a folytatást illeti: szerdán inkább az ország déli felében lehet heves zivatarokra számítani. Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Az elsőfokú figyelmeztetést viszont Szabolcs-Szatmár és Borsod megye kivételével mindenhol fenntartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik