Belföld

Szeged is csatlakozott a gyermeknapi rajzfilmünnephez

A magyar klasszikus és kortárs művek mellett az idén nemzetközi animációs filmek is szerepelnek a AEGON-KEDD országos gyermeknapi rajzfilmünnep programjában.

A rendezvény célja a legfrissebb magyar animációk és a régebbi klasszikusok eljuttatása a gyerekekhez – hangsúlyozta M. Tóth Géza animációsfilm-rendező, a KEDD Stúdió alapítója és vezetője, a rajzfilmünnep ötletgazdája kedden a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott sajtótájékoztatón. Felidézte, hogy régebben az animációs filmstúdiók általában a gyermeknapra időzítették a premiereket, ezt a hagyományt is szeretnék feleleveníteni a rendezvénnyel.

A rajzfilmünnep keretében mintegy 280 programot szerveznek és összesen 80 filmet vetítenek Budapesten, Cegléden, Debrecenben, Dunaföldváron, Dunaújvárosban, Gödöllőn, Győrött, Gyulán, Hévízen, Hódmezővásárhelyen, Kaposvárott, Kazincbarcikán, Miskolcon, Nyíregyházán, Orosházán, Pápán, Salgótarjánban, Szarvason, Szegeden, Szentendrén, Szerencsen, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tapolcán, Tatabányán, Vácott, Várpalotán és Zalaegerszegen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik