Belföld

Professio: a klaszteresedés a jövőt jelenti

A kamara részvételével 4 évvel ezelőtt alakult meg a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter. A társaság szerdán a kamara székházában értékelte az elmúlt időszak eredményeit.

2008-ban olyan alapító tagvállalatok szereplésével jött létre a Professio, mint például a Borsodi Műhely Kft., az IGM, az MNR vagy éppen a CNC Rapid Kft. A klaszter a minőségi szakképzés mellett tette le voksát, 4 év távlatából pedig már látható, hogy jelentős eredményeket értek el, és ez az adatokból is kitűnik, hiszen városunkban egyre többen jelentkeznek a fémipari pályákra.

A társaság szerdán éppen ezeket a sikereket osztotta meg a KKV-szektor képviselőivel, akik nagy segítséget nyújtottak és nyújtanak is abban, hogy jól működjön a rendszer. Miklósy Lajos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta, hogy a vállalatok között nagyon szorossá vált az együttműködés, jól ismerik egymást a cégek és könnyen tudnak együtt dolgozni. A klaszteresedés pedig a jövőt jelenti. „Mivel a kamara elérte, a kormány pedig hozzájárult ahhoz, hogy a kamara főszerepet kapjon a szakképzés területén, ezért most a duális képzésre fókuszálunk. Valamint arra, hogy a társaságok, hogyan tudnának a szakképzésben részt venni úgy, hogy minél tehetségesebb fiatalokat indítsunk el a munkaerőpiacon” – hangsúlyozta az alelnök.

A konferencia résztvevői a szakképzési iskolákat érintő változásokról is átfogó információt kaphattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik